Újból lehet jelentkezni a Dunaversitas Egyesület mesterkurzusára


A Dunaversitas Egyesület tizedik alkalommal indítja el egyéves mozgókép szerkesztő-rendezői-operatőri mesterkurzusát, elsősorban a Duna Televízió munkatársai, valamint hazai és határon túli tudósítói számára.

A 2010/2011-es tanév hallgatói – a korábbi évfolyamokhoz hasonlóan – elméleti előadásokon és filmkészítési dramaturgiai gyakorlaton vesznek részt. Az oktatás költségeit az egyesület biztosítja, illetve a Duna Televízió és filmszakmai alapítványok támogatják. A hallgatók 2010 szeptemberétől kezdődően – havonta egy alkalommal szerdán, csütörtökön és pénteken – elméleti előadásokon és műhelygyakorlatokon vesznek részt. A műhelymunka során a részvevők filmterveinek részletes kidolgozása, a forgatás előkészítése, a felvett és összeállított anyagok elemzése történik. Az előadásokat a résztvevők a Szent István Egyetem hallgatóival közösen látogatják.

A mesterkurzust sikeresen elvégzők oklevelet kapnak. Az előadók a szakma jeles képviselői: fotóművészek, operatőrök, rendezők, forgatókönyvírók, hangmérnökök, televíziós szerkesztők és filmesztéták.

Jelentkezni 2010. augusztus 25-ig lehet e-mailben: dunaversitas@gmail.com vagy postai úton: Dunaversitas Egyesület H-1016 Budapest, Mészáros u. 48.

A pályázó pedagógus küldje el szakmai életrajzát, egy általa elképzelt médiaóra vázlatát, valamint egy televíziós magazin-műsor rövid elemzését. A filmes-televíziós jelentkező küldje el szakmai életrajzát, valamint egy kb. 15-20 perces, dokumentarista módszerrel megvalósítható film tervezetét (max. 2 gépelt oldal terjedelemben).

A filmterv címe: „Hétköznapi történet”. A pályázó a címnek megfelelően ne valamely szenzációs, rendkívüli eseményt, hanem egy személyesen megismert „hétköznapi” élményét válassza témának. A filmterv elbeszélhető történet szerkezetére törekedjen, annak ellenére, hogy a feldolgozás módja nem lehet játékfilmes. Tartalmazhat interjút vagy riportot is, de nem állhat kizárólag ezekből.

A felvételi szeptember elején lesz, pontos helyéről és időpontjáról írásban értesítik a jelentkezőket.Kapcsolódó