Jön a Zimmer Feri 2.


Folyatódik Tímár Péter nagysikerű vígjátéka, a Zimmer Feri. A Fikász család ezúttal a kastélyszálló-bizniszben igyekszik maradandót alkotni. Hasonlóan a tizenkét évvel ezelőtti történethez, ezúttal is a szellemes fordulatoké lesz a főszerep. A forgatás augusztus elején kezdődik. (filmtekercs.hu)

A rendező-forgatókönyvíró Tímár Péter ötödik közös filmjére készül Kálomista Gábor producerrel. A Zimmer Feri vígjátékot – mely a Megafilm Kft. első filmje volt – olyan közös alkotások követték, mint 6:3, avagy Játszd újra Tutti, a Moszkvai Filmfesztiválon is díjazott Vakvagányok, vagy A herceg haladéka.

Tímár Péter ezúttal egy régóta dédelgetett ötletét viszi vászonra, a nagysikerű Zimmer Feri című filmjének a folytatását készíti el. A fergeteges vígjátékban az első rész valamennyi fontos karaktere ismét felbukkan. A Fikász-család vezéralakját, Ferit ezúttal is Reviczky Gábor, feleségét, Vilmát, Pogány Judit formálja meg. Rozi lányukat Kovács Vanda személyesíti meg, akinek immáron férje, a Feri által két ballábasnak mondott egykori focista, Pista, akit ismét Szarvas József alakít. A történetben fontos szerep jut az egykori büfésre Charlie-ra is, akit ismét Növényi Norbert kelt életre.

A klasszikus magyar vendéglátás hagyományait sajátosan értelmező és megvalósító család története az egész ország számára ismerőssé tette a Magyar-tenger partján egykoron – és talán még napjainkban is létező – családi vendéglátás hagyományait. Fikászék szórakoztató kalandjai, a velük megtörtént események egy legendás korszaknak állítottak emléket, mely mind a mai napig érvényes és kacagtató módon mutatja be a családi vendéglátás kulissza titkait.

A Zimmer Feri 2. című film forgatása augusztus elején veszi kezdetét, és a producer, valamint a rendező tervei szerint az év végén láthatjuk a mozikban.Kapcsolódó