Daniel Craig lesz a Millennium trilógia amerikai változatának főszereplője


Bizonyossá vált az eddigi pletyka: James Bond legújabb megformálója, Daniel Craig lesz „Mikael Blomkvist”, azaz a A tetovált lány című svéd thriller David Fincher rendezésében megvalósuló amerikai remake-jének férfi főszereplője. (EST.hu)

A színész ezzel a 007-es filmek mellett egy újabb franchise-ba vág bele, hiszen Stieg Larsson kultikus regénytrilógiája, a Millennium alapján nemcsak egy, hanem három filmet is forgattak – ezek közül az első A tetovált lány. A 42 éves sztár természetesen nemcsak a nyitódarabban, hanem a további, a későbbiekben szintén újraforgatandó részekben is eljátssza az oknyomozó újságíró szerepét.

Korábbi bizonytalankodásának oka az volt, hogy félt olyan sok időre lekötni magát, amit három film forgatása jelent. Craignek azonban minden bizonnyal lesznek szabad kapacitásai a közeljövőben, hiszen az MGM katasztrofális anyagi helyzete miatt továbbra is bizonytalan az eredetileg a 2011/2012-es szezonra tervezett 23. Bond-film sorsa.

Hogy Craig oldalán ki játssza majd a kulcsfontosságú női főszerepet, azaz magát a tetovált lányt, továbbra sem lehet tudni. Korábban a nagyobb sztárok (Carey Mulligan, Ellen Page) mellett öt viszonylag ismeretlen színésznőről lehetett hallani. Egyelőre viszont csak annyi biztos, hogy időközben felröppent Natalie Portman neve is, ő azonban határozottan cáfolta, hogy benne lenne az amerikai A tetovált lányban.

A filmet 2011. december 21-én mutatják be az amerikai mozik.
Kapcsolódó