Szenzációs filmekkel jön a TIFF a Félszigetre


Szenzációs vetítésekkel várja a filmkedvelő közönséget a Félsziget Fesztivál augusztus 26-29. között zajló nyolcadik kiadására a TIFF (Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál). (lapszemle.ro)

A válogatásba olyan sikerfilmek kerültek be, mint a TIFF 2010-es kiadásán versenyző Altiplano (r. Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth), a bolgár jegyeladási rekordokat döntögető film noir, a Zift (r. Javor Gardev), vagy a legendás olasz politikus, Giulio Andreotti portréja, az Il divo (r. Paolo Sorrentino). A sportkedvelők és Puskás Öcsi rajongói számára pedig kihagyhatatlan Almási Tamás Puskás Hungary című, a legendás focistáról szóló dokumentumfilmje.

„Örömmel tölt el a két fontos romániai fesztivál közti együttműködés, és remélem, hogy a mozi és zene közeledését siker koronázza. A marosvásárhelyi fesztiválra a TIFF legjobb filmjeiből válogattunk olyan alkotásokat, amelyeket a kolozsvári közönség nagyon jól fogadott, és úgy gondolom, a Félsziget közönsége is ugyanígy fogad majd. Úgy vélem, hogy a TIFF és a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál találkozása egy szép és tartós együttműködés kezdete” – nyilatkozta Tudor Giurgiu, a TIFF igazgatója.

„A közönségünk már hozzászokott, hogy a Félsziget nemcsak egy zenei fesztivál. Ez egy olyan hely, ahol egy közösség tagjai találkoznak évente egyszer, így mindig is fontos volt számunkra, hogy a legszínvonalasabb koncertek mellett egész napos, széleskörű szabadidős kínálattal várjuk a rendezvényünkre érkezőket. A civil szervezetek programja és a több tucatnyi sportág mellett a művészetek mindig is kiemelt helyen szerepeltek az ország legfontosabb teljes körű fesztiválélményt nyújtó rendezvényén. Éppen ezért tölt el örömmel, hogy sikerült megvalósítanunk ezt az együttműködést Románia legnagyobb filmfesztiváljával. A TIFF-es filmek a Félsziget közvetítésével már nem csak Kolozsváron vagy Nagyszebenben láthatóak, hanem Marosvásárhelyen is” – nyilatkozta Bodor László fesztiváligazgató.

A fesztiválozók naponta három filmet nézhetnek lesz: 13 és 17 óra között két beltéri, 21 órától pedig egy szabadtéri vetítés vár rájuk.

A filmek végleges programja hamarosan elérhető lesz a www.felsziget.ro és a www.tiff.ro oldalakon.Kapcsolódó