Nem örülnek a Facebook-filmnek az alapítók


Kritizálják David Fincher Facebook-filmjét, a Social Network – A közösségi hálót a közösségi site alapítói. Azt fájlalják, hogy negatív színben tűnnek fel a New York-i Filmfesztivál nyitófilmjének választott mű több jelenetében is. (EST.hu)

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója (a filmben Jesse Eisenberg játssza) és Sean Parker, a Facebook egykori elnöke és egyben a Napster nevű fájlcserélő site társalapítója (Justin Timberlake) elsősorban egy olyan képsort sérelmeznek, melyben félmeztelen tinilányok kínálnak kokaincsíkokat a mellükről egy olyan partin, ahol éppen Parker mond beszédet.

„A film fikció” – szögezte le a most 26 éves Zuckerberg, aki még 2003-ban találta ki a Facebookot azzal az aktussal, hogy haverjai közösségi életét áttette a netre, megkönnyítendő a kapcsolattartást. Mindez bombaötletnek bizonyult, a fiú pedig nem sokkal később már a világ legfiatalabb milliárdosa volt. Ezzel azonban alaposan felkavarta a magán- és szakmai életét egyaránt.

A Social Network producere, Scott Rudin ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy már így is egy sor változtatást eszközöltek a filmen a Facebook-főnökök kedvéért. „Nemrégiben megmutattuk nekik a filmet, és egyáltalán nem tetszett nekik” – mondta Rudin a New York Timesnak. A producer azt is elárulta, megfontolják a fent említett „kokainos” jelenet eltávolítását, viszont leszögezte: nem kívánják teljesen átalakítani a művet, és biztosította a filmrajongókat arról, hogy a változtatásokkal együtt is „pontosan azt a filmet készítették el, amit el akartak készíteni”. A Social Network – A közösségi hálót november 11-én mutatják be a magyar mozik.Kapcsolódó