Hamarosan kezdődik a 57. Országos Függetlenfilm Fesztivál


A Magyar Független Film és Video Szövetség szeptember 23. és 26. között 57. alkalommal rendezi meg Országos Függetlenfilm Fesztiválját, ezúttal Szentesen. A nevezési idő alatt beérkezett 96 pályamű (1614 percnyi filmanyag) előzsűrizése szeptember 13-án fejeződött be.

A közel 700 tagot számlálószervezet 1931-ben alakult, és jövőre ünnepli 80. születésnapját. Az év legrangosabb függetlenfilmes eseménye több száz látogatót vonz. A fesztiválon elő zsűri által válogatott, illetve a tájegységi szemléken díjazott filmek kerülnek a 16 órás versenyprogramba, melyből a szakértő zsűri értékeli, és összesen több mint 1 millió forinttal díjazza a legjobb alkotásokat. A regisztrált fesztivállátogatóknak minden helyszínre ingyenes a belépés. A versenyprogramon kívüli vetítések a Szentesi Termál Gyógyfürdő melegvizes medencéjénél zajlanak.

A fesztiválon megünneplik a városban forgatott Kis utazás című játékfilm (r: Buzás Mihály) bemutatójának 10 éves évfordulóját is. A Kis utazás Fesztiválhoz kapcsolódó kiállításon NDK relikviákat tekinthetnek meg a látogatók (Praktika fényképezőgép, nyeles fésű, NDK-s szandál, Gojko Mitic kistükör, turmixgép, korabeli Wartburg és Trabant szervizkönyvek.) és látható lesz majd Káldy László Kis utazás werkfilmje is.

A fesztivál programjában szereplő filmek listája ITT olvasható.


Címkék

Kapcsolódó