Mészáros Márta Kéthly-filmje Amerikában


Az Utolsó jelentés Annáról című filmet a chicagói filmfesztivál versenyprogramjában láthatja először Amerika közönsége. Pacskovszky József személyesen mutatja be legutóbbi játékfilm rendezését Chicagóban.

Észak-Amerika legrégebbi nemzetközi filmversenye 46. alkalommal kezdődik csütörtökön Chicagóban. A rangos seregszemlére két, a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült, játékfilm kapott meghívást.

Mészáros Márta legutóbbi rendezése az Utolsó jelentés Annáról a chicagói filmfesztivál rangos versenyprogramjában indul és ezúttal lesz először látható Amerikában. Az Eszenyi Enikő főszereplésével készült magyar mozgókép Kéthly Annának állít emléket: egy kivételes politikai pályafutás, egy lenyűgöző egyéniség és a hetvenes évek magyar társadalmának lenyomata. A chicagói Arany Hugóért mindössze 18 film szállhat ringbe, többek között Abbas Kiarostami és Bertrand Tavernier legutóbbi alkotásai.

Pacskovszky József A vágyakozás napjai című magyar-francia koprodukcióban készült drámáját is műsorra tűzi Észak-Amerika nagyszabású moziünnepe. A magyar rendező személyesen mutatja be filmjét a chicagói közönségnek.Kapcsolódó