Magyarok Flandriában


Mundruczó Kornél a versenyprogramban, Kocsis Ágnes a zsűriben – négy magyar film érkezik a ghenti filmfesztiválra, Belgium vezető nemzetközi filmfórumára.

37. alkalommal vonultatja fel a filmművészet újdonságait holnaptól a ghenti filmfesztivál. Belgium egyik legfontosabb nemzetközi filmművészeti seregszemléjére a Magyar Mozgókép Közalapítvány által támogatott négy játékfilm kapott meghívást.

Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című legutóbbi filmrendezése a 13 alkotást felvonultató versenyprogramban indul. A magyar rendező, akinek minden eddigi játékfilmje megjelent a belga moziforgalmazásban is, személyesen mutatja be legfrissebb alkotását a ghenti közönségnek.

Kép a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmből

Kocsis Ágnes a flandriai seregszemle hattagú nemzetközi zsűrijében vesz részt és a „World Cinema” válogatás műsorra tűzi legutóbbi Pál Adrienn című rendezését további két magyar alkotással együtt. Groó Diana Vespa és Pejo Róbert Látogatás című játékfilmjeit is bemutatja Belgium vezető filmes eseménye Ghentben.Kapcsolódó