Magyar állami kitüntetést kapott Antal Nimród


Filmes munkásságának elismeréséül Magyar Köztársasági Érdemkereszt kitüntetést kapott Antal Nimród filmrendező. Az elismerést kedd este vette át Los Angelesben. (origo)

Antal Los Angelesben született, Budapesten tanult, és jelenleg Hollywoodban dolgozik, de első nagy sikerét a Magyarországon készült Kontrollal aratta. Az Egyesült Államokban készített az Elhagyott szoba (Vacancy), A szállítmány (Armored) és a Ragadozók (The Predators) című filmjeivel vált ismertté. A Los Angeles-i magyar főkonzulátus szerdai közleménye szerint Antal Nimród tiszteletére fogadást rendeztek. Bokor Balázs főkonzul a kitüntetés átadásakor azt mondta, hogy Magyarországnak meg kell becsülnie azokat a nemzetközileg ismert személyiségeket, akik szakmai sikereik közepette mindig örömmel gondolnak magyar gyökereikre.

A fogadáson a főkonzul bejelentette, hogy 2010. november 18–21. között rendezik meg a 10. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált, az irányítása alatt álló képviselet és a Raleigh Stúdió védnökségével. A nyitóestén Hajdu Szabolcs Bibliotheque Pascal című alkotását mutatják be, amely egyúttal a 83. Oscar-verseny hivatalos magyar nevezése is. Az eseményen a szervezők életműdíjat adnak át Andy Vajna producernek. A bemutatandó művek között szerepel majd Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid, Groó Diana Vespa, Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról, Orosz Dénes Poligamy, Dyga Zsombor Köntörfalak, Makk Károly Úgy, ahogy vagytok és Pigniczky Réka Inkubátor című filmje.
Kapcsolódó