Romániában forgatják a Ghost Rider második részét


A Hideghegy (Cold Mountain) óta a Ghost Rider: Spirit of Vengeance az első olyan amerikai szuperprodukció, melyet teljes egészében Romániában forgatnak. A forgatások november 1-jén kezdődnek a bukaresti Castel Film stúdióiban, és egészen 2011 februárjáig tartanak. (FNE)

A Ghost Rider (A szellemlovas) második részét Mark Neveldine és Brian Taylor (Gamer) rendezi, és az sem mellékes, hogy ez az első olyan 3D-s produkció, melyet Romániában forgatnak, olyan vizuális és pirotechnikai effekteket használva, melyek premiernek számítanak az országban. A csapat 200 technikusból áll, legtöbbjük pedig romániai szakember. A film költségvetése 70 millió dollárra rúg.

A film főszereplői közt olyan neveket találunk, mint az első rész főhőse, Nicolas Cage, valamint Violante Placido (Az amerikai) és Ciarán Hinds (Vérző olaj, München, A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője), de mellettük számos román színész is látható lesz (Cristi Iacob, Sorin Tofan, Valentin Popescu, Constantin Puşcaşu és Ioan Andrei Ionescu).

A forgatások nagyrészt a bukaresti Castel Film stúdióiban fognak zajlani, de Nagyszebenben, Zsilvásárhelyen, Vajdahunyadon és a Transzfogarasi úton is vesznek fel jeleneteket.

A Marvel-képregényen alapuló Ghost Rider egy motoros kaszkadőr, Johnny Blaze kalandjairól szól, aki eladta a lelkét az ördögnek, hogy megmenthesse édesapját. Johnny örök rabságba kerül: nappal továbbra is lélegzetelállító trükkjeivel szórakoztatja a borzongani vágyókat, éjszaka pedig a gonoszok ellen harcol.Kapcsolódó