Sztárparádé az új Soderbergh-thrillerben


Steven Soderbergh megállás nélkül dolgozik. Az egyik legsikeresebb, legtöbb műfajban otthonos rendező a héten kezdte forgatni Contagion (Fertőzés) című thrillerét. (EST.hu)

Az Ocean’s-filmekben összehozott sztárparádé után szinte nem is csoda, hogy ezúttal is kiváló szereplőgárdát irányíthat. A filmben négy Oscar-díjas játszik: Marion Cotillard, Matt Damon, Kate Winslet és Gwyneth Paltrow; az Oscar-jelölteket pedig Laurence Fishburne és a kétszer is nominált Jude Law képviseli.

A Contagion egy váratlanul megjelenő, gyorsan terjedő és gyorsan ölő fertőző betegségről szól, amit egy mindenre elszánt orvoscsapat próbál megállítani – miközben a laboratóriumon kívül maradtak is mindent elkövetnek a túlélés érdekében.

A forgatókönyvet Az informátor! és A Bourne-ultimátum írója, Scott Z. Burns készítette. A stáb Hongkongban, Makaón, Chicagóban, Atlantában, San Franciscóban, Abu-Dzabiban, Londonban és Genfben is készít majd felvételeket. A bemutatót a forgalmazó Warner Bros. Pictures 2011. októberére tűzte ki.Kapcsolódó