Hollywoodi sztárokat zaklat a világ legrosszabb rendezője


Tíz hónapon át hiába próbálta elérni Uwe Boll, hogy Matt Damon szóljon néhány jó szót új filmje érdekében, így a produkciót nem mutatták be az amerikai mozik, és csak DVD-n fog megjelenni. (SG.hu)

A világ legrosszabb rendezőjeként számon tartott német filmes eddig főleg számítógépes játékokat álmodott vászonra, iszonytató eredménnyel, most azonban komoly témához nyúlt: a szudáni polgárháborúban elkövetett népirtásról forgatott Attack on Darfur címmel. Arra számított, hogy az afrikai ügyek iránt elkötelezett Matt Damon támogatni fogja a film bemutatását, ám csalatkozni kényszerült. „Az alapítványtól, amelyet Matt Damon támogat, azt a választ kaptam, hogy megnézik, és ha tetszik, szólnak neki… Három héttel később felhívtam őket, és kiderült, nem látták a filmet” – írja a csalódott német.

Uwe Boll

Boll a kifejezetten a darfúri menekültek érdekében kampányoló George Clooney-t is próbálta megkörnyékezni, de nála sem járt eredménnyel, és a szintén megkeresett Mia Farrow sem méltatta őt válaszra. A rendező levelében hangsúlyozza, hogy nem anyagi támogatást várt, csupán azt, hogy a sztárok mutassanak egy kis érdeklődést legújabb munkája iránt – ha már életében először valami értelmeset próbált csinálni, tehetjük hozzá kissé rosszmájúan. „Csak annyit kértem tőlük, szánjanak 90 percet erre a filmre, hogy ez a fontos ügy reflektorfényben maradjon” – fejezi be panaszos levelét Boll.

Matt Damont hamarosan két filmben is láthatjuk. A Coen fivérek által jegyzett A félszeműben egy gyilkos nyomába ered a vadnyugaton Jeff Bridges oldalán, a Sorsügynökség című sc-fiben pedig titokzatos ismeretlenek üldözik, amiért szerelmes egy balerinába (Emily Blunt).Kapcsolódó