Közeleg az Óz, a nagy varázsló remake-je


A Warner Bros. a klasszikus Óz, a nagy varázsló (Óz, a csodák csodája) feldolgozását tervezi. A Victor Fleming-féle, Judy Garland Dorothy-jával készült 1939-es változat forgatókönyvét vennék alapul, amely bár a legismertebb, mégsem az első filmes megvalósítása L. Frank Baum történetének. A Warner elmondása szerint már felvették a kapcsolatot Robert Zemeckis-szel (Karácsonyi ének, Forrest Gump) az esetleges rendezés ügyében. (moziplussz)

Zemeckis jelenleg a The Beatles egyik leghíresebb filmje, az 1968-as Sárga tengeralattjáró remake-jén dolgozik, és már azt is bejelentette, hogy utána egy időutazós sztorit, a Timeless-t fogja elkészíteni (bár ez felvet némi kérdőjelet, mert újabban Phillip Noyce rendező nevét csatolták ehhez a projekthez).

A Warner Bros. varázslójával a Disney-tervezte Óz-előzmény, az Oz, the Great and Powerful fog szembe szállni, amelynek valószínűleg Sam Raimi (Pokolba taszítva, Pókember 3.) lesz a rendezője.

A Summertime Entertainment közben pedig egy animációs folytatásnak is nekilátott Dorothy of Oz címmel, amely várhatóan 2011-ben kerül majd a mozikba.Kapcsolódó