Elhunyt Leslie Nielsen Elhunyt Leslie Nielsen

Elhunyt Leslie Nielsen

„A Csupasz pisztoly halott" – szinte kivétel nélkül így számoltak be a hírügynökségek hétfő hajnalban a kanadai születésű, világhírű színész, Leslie Nielsen haláláról. (MTI)

Leslie Nielsen – aki a Csupasz pisztoly-trilógia Frank Drebin kétbalkezes hadnagyaként vált ismertté – helyi idő szerint vasárnap délután hunyt el egy floridai kórházban. A 84 éves színész halálát tüdőgyulladás okozta.

Noha több mint félévszázados pályája során Nielsen rengeteg műfajban játszott – filmekben és televíziós műsorokban egyaránt –, legismertebb alakításai mégis vígjátékokhoz köthetők, elsősorban a Csupasz pisztoly sorozathoz.

Kezdő színészként már komoly szerepekhez jutott. Első filmszerepét az 1956-os Váltságdíj című krimiben kapta. Főszerepet játszott az 1956-os Tiltott Bolygó című science fiction-ben, valamint a Poszeidon-katasztrófa című filmben, mint hajóskapitány.

Évekkel később fordult csak a számára sikert és világraszóló ismertséget hozó vígjátékok és filmparódiák felé. Főszereplője volt a Nagyon különleges ügyosztály című amerikai vígjátéksorozatnak, valamint az Airplane! című filmnek, később pedig a Csupasz pisztoly trilógiának.

Leslie Nielsen utolsó filmjét tavaly mutatták be.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat