A Zimmer Feri 2.-t februárban Erdélyben is bemutatják


A decemberi magyarországi premiert követően 2011 februárjában Erdélyben is bemutatják a Zimmer Feri 2.-t, Tímár Péter új filmjét.

Az 1998-as Zimmer Feri folytatásában a Fikász család újabb kalandjai elevenednek meg, ám most a Balaton-parti, családi vendéglátás helyett egy romkastélyban próbálnak szerencsét. A főbb szerepekben a régi arcokat láthatja viszont a közönség: Fikász Ferit ezúttal is Reviczky Gábor, feleségét, Vilmát, Pogány Judit formálja meg, Rozi lányukat Kovács Vanda, férjét, Pistát Szarvas József alakítja.

A film magyarországi bemutatója december 2-án lesz, 2011. február 4-én pedig Romániában, hét erdélyi városban is vetíteni kezdik – tájékoztatta a mozi kommunikációjával megbízott ügynökség pénteken az MTI-t.

„Régi álmom teljesül azzal, hogy nemcsak alkalmanként egy-egy moziban, hanem Erdély-szerte eljut a magyarokhoz ez a film. Reméljük, hogy ezután az anyaországon kívül, a magyarlakta területeken is bemutatják a magyar alkotásokat” – idézi a közlemény Kálomista Gábort, a film producerét.

A közlés szerint a romániai forgalmazó, a Forum Film Romania a Zimmer Feri 2. bemutatásával szeretne ablakot nyitni a magyar filmiparra.Kapcsolódó