Lehet jelentkezni a 2011-es TIFF-re


Elkezdődött a filmek benevezése a 10. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválra, melyre 2011. június 3. és 12. között kerül sor Kolozsváron.

A 10. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválra ezúttal kizárólag online formában lehet benevezni, a következő kategóriákban: versenyfilmek, Umbre rövidfilmek, illetve a Román Film Napján belül szervezett kis- és nagyjátékfilmes szekció.

A TIFF versenyprogramja kizárólag első- és másodfilmes rendezők alkotásait fogadja. Az Umbre rövidfilmes szekcióba nem hosszabb, mint 20 perces alkotásokkal lehet nevezni, melyek bizarr tematikával rendelkező horror-thriller műfajú filmek. A Román Film Napja szekcióban a friss román alkotások versenyeznek. Ide olyan kis- és nagyjátékfilmeket várnak, melyek 2009. január 1. után készültek.

Az előválogatáshoz szükséges DVD-t a versenyfilmek és az Umbra rövidfilmek szekciójához legkésőbb 2011. február 15-ig kell elküldeni, míg a Román Film Napja versenyébe szánt filmek beküldési határideje 2011. március 15 (postai bélyegző dátuma).

A feliratokkal ellátott filmeket a következő címre várják: Str. Popa Soare nr. 52, et.1, ap.4, sector 2, Bucureşti, Romania. A borítékon kérik feltüntetni a szekció nevét is, amelyikbe nevezni szeretnék az alkotást.

A benevezési lapot INNEN lehet letölteni.Kapcsolódó