Coenék filmjével nyit a Berlinale


Ethan és Joel Coen új filmjével, A félszemű (True Grit) című alkotással nyílik a 61. Berlinale, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál februárban.

A westernfilmben Matt Damon, Jeff Bridges és Josh Brolin lesz látható, a film egy 14 éves lányról szól, aki fel akarja kutatni apja gyilkosát. Mivel azonban a hatóságok nem akarnak segíteni neki, felbérel embereket, hogy vele együtt kutassák fel a bűnöst, akit Josh Brolin alakít.

A Coen fivérek „az amerikai független filmek első osztályát képviselik” – indokolta a választást Dieter Kosslick, a rangos filmfesztivál igazgatója.

A félszemű az első film, amelyről már tudni lehet, hogy szerepel a 2011. február 10. és 20. közötti Berlinale programjában. Az alkotás a korábbi John Wayne-klasszikus remake-je.

A Coen-fivéreknek nem ismeretlen a berlini mustra: 1998-ban A nagy Lebowski című filmjüket mutatták be a német főváros filmes seregszemléjén. Az azóta kultikussá vált moziban szintén Jeff Bridges alakította a főszerepet. A True Grit című filmet versenyen kívül mutatják be a Berlinalén.Kapcsolódó