Az amerikai kritikusok szerint A közösségi háló a legjobb film Az amerikai kritikusok szerint A közösségi háló a legjobb film

Az amerikai kritikusok szerint A közösségi háló a legjobb film

Az Eredet és a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége által is díjakkal méltatott A közösségi háló című filmek is felkerültek az Amerikai Filmintézet (AFI) idei tízes toplistájára. (MTI)

A hétvégén közzétett lista szerint a legjobb filmek közé bejutott még Ben Affleck Tolvajok városa című drámája, A félszemű című western Matt Damonnal, a Black Swan című balettdráma Natalie Portmannel, a The Fighter című bokszfilm, a The Kids Are All Right című vígjáték, a 127 Hours című hegymászódráma, a Toy Story 3 című animációs film és a Winter's Bone című thriller.

Kép a The Social Network c. filmből

Az Amerikai Filmakadémia (AMPAS) egyik favoritja, a Colin Firth főszereplésével forgatott The King's Speech azért nem szerepel a toplistán, mivel az brit produkció, és az AFI csak a túlnyomórészt amerikai finanszírozásból készült filmekből válogat. A filmintézet ugyanakkor különdíjjal honorálta a brit alkotást.

A lista összeállítását egy 13 tagú zsűri végezte, amelyben többek között Lee Daniels rendező, Diablo Cody forgatókönyvíró, valamint Leonard Maltin és Claudia Puig kritikus is szerepelt.

A filmes és tévés toplistán szereplő alkotások készítőinek munkáját ünnepi díszebéd keretében 2011. január 14-én jutalmazza az Amerikai Filmintézet.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat