Sylvain Chomet szakít a 2D-s animációval


A The Playlist oldal interjút készített Sylvain Chomet francia rendezővel, melyből arra is fény derült, hogy következő projektjét már 3D-ben készítené el. (filmdroid)

A direktort eddig háromszor jelölték Oscarra, a Belleville randevú – Francia rémes a legjobb dal és a legjobb animációs kategóriában, a La vieille dame et les pigeons műve pedig a legjobb animációs rövidfilm szekcióban volt esélyes, hogy elvigye a szobrocskát. Chomet elárulta, hogy most még fogalma sincs, hogy mihez lát hozzá legközelebb, de az biztos, hogy a 3D-t előnyben részesíti.

„Most még nem tudom, hogy mi lesz a következő filmem, de nem hiszem, hogy 2D-s lesz. A 2D-s animáció túl sok időt vesz igénybe, nagyon hosszú ideig tart megcsinálni. Szóval vagy egy 3D-s animációhoz látok hozzá vagy egy élőszereplős filmhez, attól függ. Sok projekt van az asztalomon és valamikor döntenem kell, hogy melyiket részesítsem előnyben. De határozottan biztos vagyok benne, hogy a következő művem 3D-s lesz vagy élőszereplős.” – mondta Chomet.Kapcsolódó