Saját házában égett halálra Per Oscarsson svéd színész?


Egyelőre még nem sikerült azonosítani azt a két holttestet, amelyet Per Oscarsson és felesége porig égett házának romjai között találtak, ám feltételezhetően, hogy a színész és neje halhatott meg a tragédiában. (premierfilm)

Oscarssonék a délnyugat-svédországi Skara városában található háza péntekre virradóra gyulladt ki. A 87 éves színész és húsz esztendővel fiatalabb neje feltételezhetően otthon tartózkodott a tragédia idején. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint miután nem kaptak életjelet az elmúlt három napban – az egyelőre eltűntként kezelt – pártól, ezért feltételezhetően az ő elszenesedett holttesteiket találták meg a tűzoltók, amelyek azonosítása még nem járt sikerrel.

Minden idők egyik leghíresebb svéd színésze 1966-ban a Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb férfi alakításért járó díjat érdemelte ki Henning Carlsen Éhség című alkotásában játszott főszerepéért. A magyar nézők pedig az 1978-as Picasso kalandjai, valamint a 2005-ös Ifjú Andersen című filmekből ismerhetik, legutóbb pedig Stieg Larsson Millenium-trilógiájának filmváltozatában láthatták a vásznon.Kapcsolódó