A NASA szerint a 2012 a legabszurdabb sci-fi a filmtörténetben


A NASA kutatói szerint a John Cusack főszereplésével készült 2012 című hatalmas kasszasiker minden idők leghiteltelenebb filmje. (HBO)

A NASA és a Science and Entertainment Exchange kutatói összeállították a valaha készített legabszurdabb sci-fi filmek listáját, és az élen a 2012 című film landolt. A természeti katasztrófák által ostromolt Föld más filmekben is látható volt, ilyenek például a a 2003-as A mag és az 1998-as Armageddon című katasztrófafilmek is.

Kép a 2012 című filmből

„Ez teljesen abszurd. A filmkészítők az úgynevezett világváge és pánik hangulattal próbálnak meg nagyobb nézettségre szert tenni, melynek ebben az esetben mindössze annyi az alapja, hogy a Közép-amerikai maják naptárja 2012. december 21-el véget ér.” – nyilatkozta Donald Yeomans, a NASA földközeli aszteroidák után kutató programjának – Near-Earth Asteroid Rendezvous – vezetője a 2012 című filmről.

A szervezet kutatói a 10 legéletszerűbb sci-fi filmek listáját is összeállították, melynek egyik éllovasa az 1997-es Gattaca, Ethan Hawke és Uman Thurman főszereplésével, valamint a Steven Spielberg rendezésével elkészült Jurassic Park.


Címkék

Kapcsolódó