Együttműködés a Raindance és a Titanic Filmfesztivál között


Együttműködés jött létre Európa legjelentősebb független filmes szervezete, a Raindance és Magyarország legfontosabb nemzetközi filmfesztiválja, a Titanic között.

A megállapodás szerint a 2011. április 7–17. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál helyet biztosít a Raindance híres 99 perces villámkurzusainak – amelyeket a Raindance budapesti irodája szervez –, illetve a jövő évi Raindance Filmfesztivál programjának összeállítása során segít a magyar alkotások kiválasztásában, míg a Raindance külön válogatással jelenik meg saját fesztiváljának legsikeresebb filmjeiből a Titanicon.

„Sokban hasonlít a Titanic Filmfesztivál filozófiája a Raindance-éhez. A Titanic 18 éve olyan kiváló filmeket mutat be a budapesti közönségnek, amiket máshol nem láthatnak. Mi is hasonlót csinálunk a független filmek világában Londonban már 19 éve” – mondta Elliot Grove, a Raindance alapítója.

Az Elliot Grove által 1992-ben alapított Raindance már majdnem 20 éve képez független filmeseket Londonban, Torontóban, Brüsszelben, New Yorkban és 2010 szeptembere óta Budapesten. A Raindance rendszeresen jelen van a berlini, cannes-i, edinburgh-i és egyéb filmfesztiválokon kurzusokkal és olyan eseményekkel, mint a népszerű Live!Ammunition nyitott pitching fórumok.

A Raindance az Egyesült Királyság legnagyobb független filmfesztiválja, amelyet Elliot Grove alapított még 1993-ban, és amelyet minden év októberében London központjában tartanak meg. A fesztivál a független filmkészítés valamennyi aspektusát képviseli és népszerűsíti, legyen szó alacsony költségvetésű gerillaprodukciókról és rövidfilmekről, vagy nemzetközi szintű kasszasikerekről.

A Raindance esti és hétvégi kurzusokat kínál forgatókönyvírás, rendezés és a produceri feladatok területén. Ezeket a képzéseket úgy alakították ki, hogy az alapelvektől egészen az utómunkálatokig, sőt, azon túl is segítsék a független filmeseket. A Raindance képzésein olyan, azóta befutott filmesek vettek részt, mint Guy Ritchie (Blöff, Sherlock Holmes), Christopher Nolan (Batman), Edgar Wright (Az élőhalottak éjszakája) és Charles Steel (Az utolsó skót király).Kapcsolódó