Jelentkezőket várnak az Anim’est animációs workshopjára


Elkezdődött a jelentkezés az Anim'est Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Animation Worksheep című műhelyére, amelyet első alkalommal szerveznek meg. A workshop kezdő és haladó animációs filmkészítők számára egyaránt nyitott, az ott készülő alkotásokat az idei Anim'est fesztiválon, október 7. és 16. között vetítik Bukarestben. (transindex)

A műhelymunkán tizenöt, 18 és 25 év közötti alkotó vehet részt április 4. és 17. között, a Brassó megyei Şimon-Bran helységben. Az elméleti és gyakorlati képzés 2D-s és 3D-s animációs technikákról szól majd, a workshop végére minden résztvevő elkészíti saját rövidfilmjét. A szükséges felszerelést és számítógépes programokat a szervezők biztosítják.

A képzést három romániai animációs szakértő tartja: Dragoş Ştefan, a bukaresti DSG stúdió alapítója, aki a legismertebb európai animációs stúdiókkal (Framestore, The Mill) dolgozott együtt, Dan Panaitescu, a 2009-es Anim’est fesztivál legjobb reklámklipért járó díjának nyertese, és Sergiu Negulici, aki számtalan cég számára készített már 3D animációs reklámokat.

Jelentkezni február 27-ig lehet, a követelmények az Anim’est honlapján találhatók meg. A workshop részvételi díja 800 lej (a szállást és étkezést is magában foglalja), diákoknak 500 lej.Kapcsolódó