Szuper 8-as és 16mm-es film workshop lesz Budapesten


2011. március 11. és március 20. között interaktív workshopot tartanak Budapesten, az ArtBázis Összművészeti Műhelyben – mindenkinek, aki érdeklődik a szuper 8-as és 16mm-es technológiák illetve az analóg filmkészítés iránt!

A workshop tartalmában érint mindent, ami az analóg filmmel való munkákhoz kapcsolódik: szuper 8-as és 16mm-es színes és fekete-fehér technika, a forgatástól az előhíváson át a film vetítéséig.

A workshop lehetőséget nyújt a résztvevőknek mind az elméleti tudás elsajátítására, mind az intenzív gyakorlásra filmes eszközökkel és technikákkal. Minden résztvevő lehetőséget kap saját rövidfilmjének elkészítésére.

A workshop alapstruktúrája a „DO-IT-YOURSELF“ ötleten alapul, ami megadja a részvevőknek a lehetőséget arra, hogy az első lépéstől az utolsóig képesek legyenek bármilyen filmanyaggal dolgozni. Sőt mi több, a workshop felkészíti a résztvevőket a celluloid filmmel való munkára.

Ehhez első lépésként a résztvevők elmeleti és gyakorlati bevezetést kapnak, ami magába foglalja a kamera megismerését, a felvételkészítést, az előhívást, az utómunkálatokat és a szuper 8-as és 16mm-es filmek vetítésének metodikáját. A következő lépés, hogy minden résztvevő elkészíti a saját filmjét, persze dolgozhatnak csoportban is a jelentkezők. Ezen idő alatt a szervezők mindenben a résztvevők segítségére lesznek. A workshop végén az itt forgatott és önállóan előhívott filmekből nyitott vetítést tartanak.

További részletekért érdeklődni és jelentkezni Linn Löffler-nél lehet (lilu_hu@yahoo.de) február 25-ig.Kapcsolódó