Michael Moore perel


A Weinstein-fivéreket pereli Michael Moore amerikai dokumentumfilm-készítő, mivel állítása szerint Bob és Harvey Weinstein producerek több millió dollárral tartoznak neki, mely összeg 2004-es műve, a Fahrenheit 9/11 után járna. (EST.hu)

A dokumentumfilmes szerint a producerpáros „hollywoodi könyvelési trükkökkel” tartott vissza tőle több millió dollárt (ügyvédje, Larry Stein azt közölte, a tartozás akár 27 millióra is rúghat, ők azonban mindössze 2,7 millió dollár kárpótlást szeretnének). Moore azt állítja: megegyezésük alapján minden bevételt egyenlően kellett volna elosztani közte és Weinsteinék között, egy könyvvizsgálat azonban megállapította, hogy ez nem így történt, sőt számos szabálytalanságra is fény derült. Bob és Harvey Weinstein ügyvédje szerint a vád „sületlenség”.

Az Oscar-díjas rendező azt gyanítja, hogy erősen felturbózott és ésszerűtlen költségeket vontak le a pénzből, mielőtt a neki járó profitot kiszámolták volna. Állítása szerint olyan reklámköltségekről van szó, melyeket valójában sosem fizettek ki, továbbá egy magángép számlájáról, amit azért béreltek, hogy a testvérpár egyik tagja Európába utazzon.

„Michael Moore-nak már 20 millió dollárt kifizettek, és ő most további 2 milliót követel. Állításai és vádjai azonban minden hitelt nélkülöznek. Valójában minden fillért megkapott, ami járt neki” – nyilatkozta Bert Fields, Weinsteinék ügyvédje, aki szerint Moore keresetét el kellene utasítani. A szóban forgó film, a cannes-i Arany Pálmát nyert, 2004-ben bemutatott Fahrenheit 9/11 egyébként világszerte 222 millió dolláros bevételre tett szert, ezzel pedig minden idők legjobban jövedelmező dokumentumfilmje.Kapcsolódó