Megkezdődött A hobbit forgatása Új-Zélandon


Megkezdődött hétfőn A hobbit című kétrészes produkció forgatása Új-Zélandon. Peter Jackson filmrendező a honlapján tette közzé, hogy elkezdődtek a wellingtoni Stone Street Stúdióban és más új-zélandi helyszíneken forgó film felvételei. (MTI)

A produkció J.R.R. Tolkien először 1937-ben kiadott azonos című regényéből készül, mint a brit író regénytrilógiája nyomán készült A Gyűrűk Ura előzményfilmje. A film előkészületei meglehetősen hosszúra nyúltak a borsos, 500 millió dolláros költségvetés körüli pénzügyi problémák miatt. Végül az eredetileg megbízott rendező, Gulliermo del Toro kénytelen volt kilépni a produkcióból, és helyét Peter Jackson vette át.

Ám ekkor átmenetileg az új-zélandi színészszakszervezet bojkottja sodorta veszélybe a vállalkozást, majd Jackson került kórházba gyomorfekéllyel.

A kétrészes fim azonban végre sínen van: a terveknek megfelelően az első epizód 2012 decemberében, a második egy évvel később kerülhet a mozikba.

Zsákos Bilbót, a főhőst Martin Freeman brit színész alakítja, de A Gyűrűk Urában megismert Elijah Wood, Ian McKellen, Cate Blanchett és Orlando Bloom is feltűnik majd a filmvásznon.Kapcsolódó