Két sapientiás diák is bejutott az Anim’est animációs workshopjába


Megszülettek az Anim'est Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Animation Worksheep című műhelyének pályázati eredményei. A nyertesek között található a kolozsvári Sapientia EMTE Fotóművészet, Filmművészet, Média szakán tanuló Kádár Melinda és Tímár Katalin is.

A műhelymunkán tizenhárom, 18 és 25 év közötti alkotó vehet részt április 4. és 17. között, a Brassó megyei Şimon-Bran helységben. Az elméleti és gyakorlati képzés 2D-s és 3D-s animációs technikákról szól majd, a workshop végére minden résztvevő elkészíti saját rövidfilmjét. A szükséges felszerelést és számítógépes programokat a szervezők biztosítják.

A képzést három romániai animációs szakértő tartja: Dragoş Ştefan, a bukaresti DSG stúdió alapítója, aki a legismertebb európai animációs stúdiókkal (Framestore, The Mill) dolgozott együtt, Dan Panaitescu, a 2009-es Anim’est fesztivál legjobb reklámklipért járó díjának nyertese, és Sergiu Negulici, aki számtalan cég számára készített már 3D animációs reklámokat.

A workshop kezdő és haladó animációs filmkészítők számára egyaránt nyitott, az ott készülő alkotásokat az idei Anim’est fesztiválon, október 7. és 16. között vetítik Bukarestben.

A sikeres pályázók teljes listája a következő: Ion Aramă, Valeriu Căliman, Ana Dobrescu, Anna Florea, Codrin Iftodi, Kádár Melinda, Kramarik Erika, Vlad Marinescu, Gabriela Mateescu, Matei Focşa Neagoe, Laurenţiu Popa, Gabriela Popov és Tímár Katalin.Kapcsolódó