Izraeli sorozatból készül magyar remake


Új magyar sorozat forog hatvan napon át Budapesten: a Társas játék című széria egy izraeli sorozat alapján készül, és 13 részéből hetet Herendi Gábor, hatot Fonyó Gergely rendez. (prae.hu)

A Shall We Kiss című sorozat magyar „remake-jének” bemutatóját az év végére tervezi a gyártó HBO Magyarország, amely több dokumentumfilm után most készít először folytatásos drámasorozatot. A magyar sorozatot mintegy 60 helyszínen rögzítik, és a forgatással június elejére végeznek, de az utómunkák már a felvételek közben elkezdődnek. A Társas játékot a magyar közönségnek szánják, de a tervek szerint a licenszből például Romániában is készül adaptáció.

A magyar sorozat forgatásának szünetében Fonyó Gergely az MTI-nek elmondta: a sorozat főszereplői Dávid és Léna, akik szerelmesek egymásba, az élet azonban folyton megakadályozza, hogy kiteljesedjen a kapcsolatuk. Dávidot Simon Kornél, Lénát Martinovics Dorina alakítja. „Nagyon jól sikerült az adaptáció, egy dramaturgiai és érzelmi fordulatokban gazdag történet kerekedett ki” – vélekedett a rendező, hozzátéve: noha a történet a világon bárhol játszódhatna, a forgatókönyvben mégis számos, a magyar viszonyokra jellemző részletet rejtettek el.

A Divinyi Réka vezetetésével Bodzsár Márk, Szekér András és Czető Bernát László által írt forgatókönyv kapcsán Fonyó Gergely főleg az összetett karaktereket és a finom humort emelte ki. „Magunk között dramedy-nek hívjuk a sorozat műfaját” – válaszolta az MTI kérdésére.

Fonyó Gergely arról is beszélt, hogy a 13 részből hetet forgat Herendi Gábor, akivel már többször dolgozott együtt, például együtt készítették a Tea című vígjáték-sorozatot is. „Nagyon fontos, hogy ugyanabban a stílusban készüljenek el az egyes felvételek, ezért részt veszek Gábor forgatási napjain is” – tette hozzá. Megemlítette, hogy igyekeznek minél inkább a játékfilmek felől közelíteni a produkcióhoz, ezért a sorozatokhoz képest sok snittel, közelivel dolgoznak.

Herendi Gábor elmondta, hogy a sorozatot két kamerával rögzítik. „A legmodernebb digitális technikával dolgozunk, ezért bízom abban, hogy kiállításában is szép filmsorozat kerekedik belőle” – mondta a rendező, aki szerint izgalmasabbá, szövevényesebbé tették az alaptörténetet, a karaktereket pedig hozzáigazították a magyar valósághoz.

A sorozatban a már említetteken kívül többek közt Gazsó György, Básti Juli, Gálffi László, Thuróczy Szabolcs, Balsai Móni, Tornyi Ildikó, Pokorny Lia, Kovács Patrícia, Martin Márta és Réti Adrienn tűnik fel.Kapcsolódó