Közönségdíj Kocsis Ágnesnek Linzben


Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmje nyerte a közönségdíjat a linzi Crossing Europe filmfesztiválon.

Magyar sikerrel zárult szombat este a linzi Crossing Europe filmfesztivál. A 2004-ben életre hívott mozgókép seregszemle ma Ausztria egyik legfontosabb filmes eseménye számos szakmai programmal egybekötve. A felső-ausztriai Linz mozijaiban április 12–17. között összesen 160 rövid- és játékfilm volt látható.

Kocsis Ágnes Pál Adrienn című játékfilmje Magyarországról elsőként nyert a rangos fesztiválon. A „túlsúlyos, érzéketlenné vált ápolónő” történetét bemutató egyedi hangvételű alkotás a linzi fesztivál közönségdíját nyerte el. A díjat Kocsis Ágnes személyesen vette át a szombat esti díjkiosztón.

A Pál Adrienn című film a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült magyar-holland-osztrák-francia koprodukcióban, a film producere Pusztai Ferenc. A 2010-es cannes-i világpremiert követően Kocsis Ágnes filmje számos nemzetközi elismerésben részesült: Cannes-ban a FIPRESCI zsűri, Zürichben a svájci filmkritikusok díjazták, valamint a cottbus-i filmfesztiválon a legjobb rendezés és a legjobb női alakítás (Gábor Éva) díját is megkapta. A Pál Adrienn-t hamarosan országszerte műsorra tűzik az osztrák mozik a Poool Filmverleih forgalmazásában.Kapcsolódó