Környezetvédelmi stúdiót indít a Disney


A Walt Disney Co. filmvállalat bejelentette, hogy beindítja a természetfilmeket készítő és forgalmazó Disneynature stúdiót. A döntést a Pingvinek vándorlása című dokumentumfilm hatalmas sikere motiválta.

Az új, franciaországi központú Disney Stúdió elsőként az Earth című filmet forgja bemutatni egy év múlva, 2009. április 22-én, a Föld napján.

A dokumentumfilm három anyaállat – egy jegesmedve, egy elefánt és egy púpos bálna –, valamint kicsinyeik életét követi egy éven át. A produkció egyik rendezője Alastair Fothergill, aki a Bolygónk, a Föld sorozatot forgatta a BBC és a Discovery Channel számára. Az Earth a BBC Worldwide és a Greenlight Media szárnyai alatt készült.

A Disneynature forgalmazásában decemberben Franciaországban lesz a The Crimson Wing: Mystery of Flamingos (A karmazsinszárny: A flamingók rejtélye) című tanzániai madárles premierje. A későbbiekben olyan természetfilmeket készülnek majd az új stúdióban, mint az Oceans (Óceánok), az Orangutans: One Minute to Midnight (Orángutánok: Egy perc éjfélig), a Big Cats (Nagymacskák), a Naked Beauty: A Love Story That Feeds the Earth (Meztelen szépség: Egy szerelmes történet, amely táplálja a Földet) és a Chimpanzee (Csimpánz) - a The Hollywood Reporter-ben megjelent cikk szerint.

Robert Iger, a Disney egyik vezetője szerint az új vállalkozás a stúdió korábbi hagyományait eleveníti fel, hiszen a stúdióban a negyvenes évek végétől egészen 1960-ig készültek a True-Life Adventures (Valódi kalandok) címen futó rövidfilmsorozat darabjai.


Címkék

Kapcsolódó