Májusban kezdődik a 3D-s Drakula forgatása


Májusban kezdi háromdimenziós Drakula-filmje forgatását Dario Argento. A horror olasz mestere a torinói nemzetközi melegfilm-fesztiválon árult el néhány további részletet az előkészület alatt álló produkcióról. (MTI)

Argento a május 4-ig tartó melegfilm-fesztivál horrorszekciójának védnökeként érkezett Torinóba. A hetven esztendős rendező beszámolt arról, hogy a Drakula felvételei hamarosan megkezdődnek Torino és Biella környékén.

Korábban számos híradás utalt arra, hogy a Bram Stoker könyvklasszikusán alapuló feldolgozás Magyarországon készül majd, erre azonban ezúttal nem tért ki a rendező.

A Sóhajok rendezője elmondta: azt még nem tudja, mikor kerül a közönség elé a produkció, mivel a háromdimenziós technika követelményeinek megfelelően a szokottnál hosszabb időt kell szánnia az utómunkálatokra.

Egyelőre még a szereposztás sem teljes – közölte Argento hozzátéve, hogy szinte kizárólag külföldi sztárokban gondolkodik. Februárban azt már megerősítette a produkció, hogy Van Helsing szerepét Rutger Hauer (Szárnyas fejvadász) alakítja majd.

A veterán rendező végül arról is szót ejtett, hogy honnan ered a kötődése a melegfilmekhez. Mint mesélte: sok filmjében jelennek meg homoszexuálisok, mert az ő családjában a homoszexualitás mindig is „a legnormálisabb dolognak számított”.

A szülei azokban az időkben is gyakran forogtak meleg rendezők, operatőrök és kritikusok társaságában, amikor az emberek még nem nagyon állhattak elő szexuális irányultságukkal.

„Azért vannak tehát melegek és leszbikusok a filmjeimben, mert az életben is így van: miért rejtenénk el őket? Úgy meséltem róluk, ahogy vannak” – mondta Argento.Kapcsolódó