Ismét versenyeznek a plakátok


Idén is megrendezik a Magyar Filmszemle immár hagyománnyá vált kísérőrendezvényét, a Magyar Filmplakát Kiállítás és Versenyt.

Az eseményen az összes olyan, 2010-ben a mozikba került film plakátját megtekintheti a közönség, amelyet hazai tervező készített. A Café Film által szervezett eseményt György Péter esztéta, egyetemi docens nyitja meg május 4-én, 16 órakor a Corvin Budapest Filmpalota galéria szintjén. A május 11-ig látogatható kiállítás célja, hogy összegyűjtse és bemutassa a filmek „arcául” szolgáló alkotásokat és így javítsa a magyar filmplakátok megjelenését és presztízsét.

A versenyben résztvevő filmplakátok közül egy szakmai zsűri és a közönség választja ki a nyertes alkotásokat. A zsűri tagjai idén: Lelkes László, Zsótér László és Molnár Gyula tervezőgrafikus művészek. A közönség a művekre a kiállítás helyszínén, a Filmszemle programjain kihelyezett urnáknál, valamint a rendezvény honlapján, a www.filmplakat.hu oldalon szavazhat. A weboldalon az érdeklődők az összes kiállított alkotás mellett az elmúlt évek plakátjait, köztük a díjazott munkákat is megtekinthetik.

Idén 22 darab filmplakát van versenyben az „Év Filmplakátja” díjért, illetve a közönség elismeréséért.Kapcsolódó