Filmpark-látogatóközpont nyílik az etyeki Korda Stúdióban


Filmpark-látogatóközpont nyílik júniusban az etyeki Korda Stúdióban európai uniós támogatással, a létesítmény vendégei beleshetnek majd a filmes kulisszatitkokba, interaktív filmforgatáson és stúdiótúrákon vehetnek részt. (kultúra.hu)

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában, 1 milliárd 191 millió forint összköltséggel megvalósuló beruházást 595 millió forinttal támogatja az Új Magyarország Fejlesztési Terv – közölte a cég vezérigazgatója. Csapó Tamás tájékoztatása szerint a központban Korda Emlékmúzeum, interaktív kiállítóterem, étterem és ajándékbolt is helyet kap majd, a beruházók évi ötvenezer látogatóra számítanak.

A Korda Stúdió egyébként az idén – fennállásának ötödik évében – teljes kihasználtsággal működik, kapacitásait már márciusban lekötötték, a múlt hónapban megkezdték a jövő évi értékesítéseket is.

A 35 hektárt elfoglaló stúdiókomplexum műtermei és kiszolgáló egységei, irodái, sminkszobái, öltőzői, műhelyei, raktárépületei, valamint szabadtéri díszletei, az úgynevezett „backlotok” – a New York utca kivételével – az év végéig foglaltak.

A komplexumban jelenleg két nagy televíziós produkció előkészületei folynak, mindkettő a Mid Atlantic Films Kft. gyártásában készül.

Visszatért a Showtime Borgias című tévésorozatának második évada Jeremy Irons, Peter Sullivan, Francois Arnaud, Holliday Grainger, David Oakes, Aidan Alexander, Luke Pasqualino és Joanne Whalley főszereplésével. Az újabb részek megrendelésére a sorozat tengerentúli, áprilisi premierjének hatalmas sikere ösztönözte a televíziós csatornát. A produkció magyarországi bemutatója a HBO televíziós csatornán lesz még ebben az évben.

A Mid Atlantic Films Kft. másik produkciója a Michael Caton-Jones rendezésében készülő, Golden Globe díjra jelölt Katedrális című minisorozat folytatása, a 8 részes World without End című filmalkotás. A 43 millió dolláros költségvetésű, 8 részes sorozat Ken Follett sikerkönyve alapján készül. A könyvet a magyar közönség Az idők végezetéig címmel ismeri. A film további koproducerei Ridley és Tony Scott cége, a Scott Free, a német Tandem Communications és a kanadai Take 5.Kapcsolódó