A Magyar Televízió díjat nyert a Tűzvonalban című krimijével


Díjat hozott a Magyar Televíziónak a Tűzvonalban című krimije a moszkvai Detektív Fesztiválon (DetectiveFEST - Törvény és Társadalom kategóriában). A diploma mellé szobrot és Sherlock Holmes-kalapot is kapott a sorozat.

Ebben az évben 10. alkalommal rendezték meg április 16-21. között Moszkvában a detektívfilm és törvényvédő tematikájú televíziós műsorok nemzetközi fesztiválját. Idén a tévésorozat kategóriában a Magyar Televízió Tűzvonalban című krimije a Pók a hálójában epizódjával nevezett és nyerte el a díjat.

A Tűzvonalban a mindennapi életből, a valóságból táplálkozó, többek között a kábítószer-, a cigaretta-, az ital- és műkincs-csempészet témáit szórakoztatóan feldolgozó sorozat. A krimisorozat játékfilmes módszerrel és ismert magyarországi színészek közreműködésével (Stohl András, Jordán Tamás, Hollósi Frigyes, Trokán Péter, László Zsolt) készül.

A világon az egyetlen detektívfilm-fesztivált első alkalommal 1999-ben rendezték meg Moszkvában. A bűnözés és a terrorizmus elleni harc lett a fesztivál fő mottója. Ötletgazdája Jurij Matyusim, a belügyminisztérium egyik akkori munkatársa volt, aki szívügyének tekintette, hogy olyan filmek is készüljenek, amelyekben a törvény és a társadalom problémáit és betarttatásának eszközeit is bemutatják. Az évek során aztán több ország is csatlakozott a kezdeményezéshez, és mára az egész világból érkeznek nevezések a szemlére. A díjátadót követően több fesztiválon is bemutatják a versenyen szerepelt alkotásokat.Kapcsolódó