Tarr Béla az újvidéki filmfesztivál díszvendége


Retrospektív vetítéssorozattal tiszteleg a világhírű magyar rendező munkássága előtt a holnap kezdődő újvidéki Cinema City nemzetközi filmfesztivál.

Holnap kezdődik Újvidéken a mozi nemzetközi ünnepe. A június 25-ig tartó Cinema City filmfesztivál különprogramot szentel Tarr Béla filmrendezői munkásságának. A retrospektív program keretében összesen 11 Tarr-film lesz látható. Az 1977-ben készült Családi tűzfészek, Tarr első filmje a válogatás legkorábbi darabja, a legutóbbi pedig a februári Berlinale nagydíjával és FIPRESCI-díjjal is jutalmazott A torinói ló című alkotás. A torinói ló június 24-i bemutatóját közönségtalálkozó követi, melyen Tarr Béla személyesen vesz részt.

Kép A torinói ló című filmből

Az újvidéki Cinema City filmfesztivál idén 150 filmet sorakoztat fel. Pejó Róbert Látogatás és Marian Crişan román filmrendező Morgen című román-francia-magyar koprodukcióban készült alkotása is műsoron lesz. A nemzetközi filmfesztiválra, melyet Szerbia kiemelkedő kulturális eseményei között tartanak számon, tavaly több mint 80 ezer néző váltott jegyet.Kapcsolódó