3D-animációban a Monty Python 3D-animációban a Monty Python

3D-animációban a Monty Python

Graham Chapman 1989-es halála óta nem állhat össze a valóságban a híres brit komikuscsapat, ám hamarosan újra felbukkannak a vásznakon Chapman abszurd memoárkötete, az 1980-ban megjelent A Liar’s Autobiography: Volume VI 3D-animációs adaptációjában. (The New York Times)

Kevéssel halála előtt Chapman egy barátja stúdiójában felolvasta a könyvét – az animációs filmhez az akkori hangfelvételeket fogják felhasználni.

A film producerei és rendezői a londoni Bill Jones, Ben Timlett és Jeff Simpson, akik ezúton folytatják a Monty Python Repülő Cirkusza című, 1974-ben lezárt BBC-sorozat abszurd utóéletét – 1998-ban felbukkantak az Aspen Comedy Arts fesztiválon, ahol Terry Gilliam egy állítólag Chapman hamvait tartalmazó urnával jelent meg (valójában színjáték volt az egész).

Az új film 3–12 perces epizódjain 15 animációs cég dolgozik, „minden résznek sajátos stílusa lesz, Graham életének különböző szakaszait ábrázolandó – nyilatkozta Simpson –, ugyanakkor rengeteg időt is megspórolunk így."

Terry Jones – a csapat egyik tagja és az egyik producer apja – szerint semmi sem igaz abból, ami a könyvben le van írva, Simpson, a másik producer pedig így értékelte a kötetet: „Egy nyíltan meleg, titokban alkoholista ember története a Grahamé. Nem a Monty Python története, hanem egy ember életéről szól."

A várhatóan 85 perces film jövő tavaszra lesz kész, Nagy-Britanniában a mozikban, az Egyesült Államokban a televízióban fogják bemutatni és internetes forgalmazásba kerül.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat