Sepsiszentgyörgyé lesz végre a Művész mozi?


Január óta perel a sepsiszentgyörgyi városháza az központban található egykori Művész mozi épületéért – végre megvan a bíróság döntése. (Székely Hírmondó)

A mozi épülete közel két éve a város birtokában van, de mostanáig nem sikerült átvenni, mivel az épületben szórakozóhelyet működtető brassói üzletember, Gheorghe Iliescu nem hajlandó kiköltöztetni vállalkozását. A polgármesteri hivatal az év elején kilakoltatási pert indított a vállalkozó ellen, a fellebbezés után pedig a bukaresti táblabíróság az önkormányzatnak adott igazat, és a jogerős ítélet alapján felhatalmazta azt, hogy kilakoltassa a bérlőt – aki január óta törvénytelenül használja az ingatlant, hiszen szerződése lejárt, bért pedig azelőtt sem fizetett.

Antal Árpád polgármester a Székely Hírmondónak elmondta: végre kézhez kapták az ítélőszék végzését, viszont a kilakoltatás még így is időt vesz fel, ugyanis a szokásos eljárást be kell tartani. A számítások szerint, hacsak a vállalkozó valamilyen jogi kiskaput nem talál, három hét múlva a város tényleg birtokba veheti az ingatlant – magyarázta Antal.Kapcsolódó