Jolie és Parker a Forbes-lista élén


Angelina Jolie és Sarah Jessica Parker megosztva végzett a Forbes gazdasági magazin idei listájának élén, azaz az elmúlt egy évben (pontosabban a 2010 májusa és 2011 májusa közt eltelt időszakot alapul véve) ők kerestek a legjobban a hollywoodi színésznők közül.

Mindkét sztár 30 millió dolláros bevételre tett szert az elmúlt egy évben. Jolie ezt a kiemelkedő eredményt elsősorban olyan sikerfilmjeinek köszönheti, mint a Salt ügynök és Az utazó, Parker pedig a Szex és New York című tévésorozat ismétlései, a széria nagyjátékfilmes verziójának folytatása (mely művekben nemcsak színésznőként, hanem producerként is benne volt), továbbá saját parfüm- és ruhamárkája miatt kaszált ilyen nagyot (utóbbiakból becslések szerint mintegy 18 milliót).

A második, sőt a harmadik legjobban kereső női sztár képzeletbeli díját is megosztva ítélték oda a Forbes szakértői: 28-28 milliót keresett Jennifer Aniston és Reese Witherspoon, míg Julia Roberts és Kristen Stewart egyaránt 20 millió dollárnak örülhetett az elmúlt egy évben. Őket a sorban olyan nevek követik, mint Katherine Heigl (19 millió), Cameron Diaz (18 millió), a tavalyi első helyezett, ám azóta egyetlen filmben sem szerepelt Sandra Bullock (15 millió) és Meryl Streep (10 millió dollár).

A felsorolt összegek azonban természetesen csak becsült számok, és nem a sztárok adóbevallásán, hanem producerektől, ügynököktől és egyéb hollywoodi bennfentesektől gyűjtött adatok alapján jöttek ki a Forbes munkatársainak.

(EST.hu)Kapcsolódó