Képregényfilmek jönnek az utolsó Potter-film után Képregényfilmek jönnek az utolsó Potter-film után

Képregényfilmek jönnek az utolsó Potter-film után

A nyolcadik filmmel nemsokára véget ér a Harry Potter-sikersorozat. Az így keletkező űrt képregényfilmekkel igyekszik betölteni a gyártó.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész bemutatása a Warner Bros. egy virágzó vállalkozásának vet véget: Harry Potter története a világ legsikeresebb filmsorozatának számít, az eddig vetített hét epizód összesen 6 milliárd dolláros jegybevételt hozott.

Biztos bevételi forrása elvesztése után több, jelenleg készülő moziban bízhat a stúdió: jövőre Christopher Nolan egy újabb Batman-filmje, a The Dark Knight Rises töltheti meg a kasszát, hiszen a 2008-ban vetített előző epizód (Nolan jelenlegi sorozatában a második), A sötét lovag globális bevétele elérte az egymilliárd dollárt.

A The Hobbit: An Unexpected Journey (A hobbit: Váratlan utazás) ugyancsak a 2012-es év aranytojást tojó tyúkjának számíthat majd. Peter Jackson 3D-ben készülő újabb Tolkien-feldolgozását világszerte nagy várakozás előzi meg.

Tavaly Alan Horn, a stúdió elnöke arról beszélt, hogy az utolsó Potter-film után következő években a Warner igyekszik majd kiaknázni a képregényhősök kalandjainak megfilmesítéséből várható hasznot. Az ezzel kapcsolatos reményeknek azonban a mostani nyári moziszezon képregényfilmje, a Thor és a Zöld Lámpás sem felelt meg.

A Warner azonban bizakodó: 2012-re jegyezte elő az új Superman-film, a Man of Steel bemutatását, és hogy erősítsék a csapatot, a Batman-rendező Nolant - „akinek a keze alatt minden arannyá válik" – kérték fel producernek. A stúdió további tervei között szerepel a Wonder Woman című képregény filmrevitele is.

(hír24)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat