Nemsokára lejár Filmtett-Duna Műhely alkotótábor jelentkezési határideje


Május 22-ig (postabélyegző dátuma) lehet még jelentkezni az idén először Magyaroszágon megrendezésre kerülő Filmtett-Duna Műhely alkotótáborba.

Az animációs csoport két vezetője az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza, valamint Csáki László lesz. Tőlük lehet ellesni a klasszikus (papír, tárgy, gyurma stb.) és a számítógépes animáció rejtelmeit.

A filmológusok tevékenységét Vincze Teréz, a budapesti ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének tanára, a Metropolis filmelméleti és filmtörténeti folyóirat szerkesztője fogja irányítani. A Film a tükörben cím alatt futó előadások és vetítések során alternatív útvonalon próbálja bejárni a filmtörténetet. Alapkérdése: hogyan jelenik meg magukban a filmekben a filmkészítés, a filmnézés, a filmművészetről és a film sajátosságairól való gondolkodás. Ilyen “öntükröző” filmeket szinte minden jelentős filmalkotó és korszak művei között találhatunk.

A hangcsoport visszatérő tanára Várhegyi Rudolf és Beke Tamás. A jelentkezőket a készülő kisjáték- és animációs filmek helyszíni hangfelvételein és hang-utómunkálatain keresztül vezetik be a szakma rejtelmeibe.

Idén először díszlettervezői csoportba is lehet jelentkezni, és ki lehet próbálni a stúdiókörülmények közötti forgatás ínyencségeit. A szokásos esti szabadtéri vetítések mellett idén először 35 mm-es filmről is vetítünk.

Jelentkezési feltételek: Filmtett-Duna Műhely alkotótábor.Kapcsolódó