Jelentkezz Tarr Béla mesterkurzusára! Jelentkezz Tarr Béla mesterkurzusára!

Jelentkezz Tarr Béla mesterkurzusára!

Tarr Béla filmrendező mesterkurzust tart a horvátországi Splitben az Új Film Nemzetközi Fesztivál előzeteseként augusztus 29. és szeptember 10. között.

A nemzetközi workshopra augusztus 15-ig lehet jelentkezni fiatal filmeseknek vagy utolsó éves filmfőiskolásoknak az info@splitfestival.hr email címre rövid motivációs levélben életrajz kíséretében. A nemzetközi hírű magyar rendező – akinek A torinói ló című filmje az idei Berlinalé nagydíját kapta – mesterkurzusa ingyenes, de a Horvátország más városaiból vagy külföldről érkező résztvevőknek az útiköltséget és a spliti tartózkodás költségét maguknak kell fedezniük.

Tarr Béla vezeti az angol nyelven tartott kurzust, amelyen valamennyi résztvevő digitális rövidfilmet készít a rendező által megadott egységes témára. Az egyéni forgatás után közös rövidfilmmé montírozzák az anyagot, amelyet bemutatnak a spliti filmfesztiválon szeptember 10. és 17. között. A versenyben 40 rövid és 10 játékfilm vesz részt, köztük lengyel, francia, osztrák, német, angol, belga, japán és dél-koreai alkotások.

Tarr Béla szinte már hazajár a dél-dalmáciai nagy kikötővárosba. Az Új Film Fesztiválon 2006-ban életmű-díjjal tüntették ki, előtte retrospektív vetítést tartottak filmjeiből, 2007-ben pedig elkészülte után nem sokkal Splitben is bemutatták A londoni férfi című alkotását.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat