Öntudatos fekete nőkkel nyit a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál


A Jameson CineFest nyitófilmje A segítség (The Help) című film lesz. A Jessica Chastain, Bryce Dallas Howard, Viola Davis és Emma Stone főszereplésével készült film Amerikában, a hatvanas évek fekete polgárjogi mozgalmainak hajnalán játszódik.

Skeeter (Emma Stone) a főiskola befejezése után újságíróként próbál pénzt keresni, de elhatározza, könyvet ír az előkelő déli családoknál szolgáló cselédekről, méghozzá a szolgálók nézőpontjából. Hosszas rábeszélés után Aibileen (Viola Davis), Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, a hallgatást megtörve elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség félelmeiről. Annak ellenére, hogy Skeeter életre szóló barátságait kockáztatja, Aibileennel közösen folytatják a kutatást, és hamarosan több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket, és kiderül, sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak.

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb könyve – a New York Times bestsellere – a Magyarországon is megjelent A segítség provokatív és inspiráló regény arról, hogy mi történik, ha egy déli kisvárosban az íratlan szabályokat három bátor nő megszegi.

A segítség magyarországi premierje szeptember 17-én lesz a Jameson CineFesten. November 3-án kerül a magyar mozikba.
Kapcsolódó