3D-s film készül Szekszárdról az idei Film Maratonra


3D-s filmet forgatnak Szekszárdról magyar és amerikai filmesek; a tolnai megyeszékhelyről és környékéről készülő, térhatású mozit a szeptemberi Digi 24 Film Maraton elnevezésű versenyen mutatják be.

A rövidfilmet Mayer Zoltán operatőr rendezésében nyár végén forgatják le és szeptember 18-án, a szekszárdi szüreti napok keretében láthatja a közönség – mondta Kindl Gábor producer. A forgatókönyvet a New York Egyetem magyar származású filmes professzora, Karl Bardosch jegyzi.

A térhatású filmet egyetlen, kétlencsés kamerával rögzítik majd, amelynek lencséi az emberi szemek közti távolságra, 6,3 centiméterre vannak egymástól, a 3D-s mozit polárszűrős – passzív – szemüveggel, négy méter széles vászonra vetítve nézhetik meg a szekszárdiak a Garay téren.

A bemutató a szekszárdi Film Maraton programjai között szerepel, amelyet szeptember 17-én és 18-án immár nyolcadik alkalommal rendeznek meg. A filmes versenyen 24 óra alatt kell elkészíteni egy rövidfilmet digitális kamerával, fényképezőgéppel, mobiltelefonnal vagy tábla PC-vel. Idén két téma – Szekszárd és környéke, valamint a szekszárdi bor – közül választhatnak a filmesek. A Youtube videómegosztó portálra feltöltött versenymunkákat Karl Bardosch, Nagyistók Tibor, az MTV dokumentumfilm szerkesztőségének vezető szerkesztője és Bodonyi Rezső Ausztráliában élő producer értékeli.

(MTI)Kapcsolódó