Hamarosan kezdődik a Velencei Filmfesztivál


Nagy várakozás előzi meg a rajongók körében az olasz filmdíva, Monica Bellucci új filmjének bemutatóját a jövő héten kezdődő velencei filmfesztiválon, főként azért, mert a 46 éves színésznő ruhátlanul is látható Philippe Garrel francia rendező alkotásában.

Az Un été brûlant címet viselő szerelmi dráma egy festőművészről szól, akit elhagyott a felesége. Az asszony szerepében látható Monica Bellucci, míg a festőművészt a rendező fia, Louis Garrel alakítja. Ezzel az alkotással Philippe Garrel immár ötödik alkalommal vesz részt a velencei filmfesztivál nagydíjáért folyó versenyben.

Az augusztus 31-én kezdődő velencei mustrán több olyan film is szerepel, amelyben meztelenséget ábrázoló képsorok láthatók. Forró szerelmi jelenetek fűszerezik például a kanadai David Cronenberg filmjét, amelyben a brit Michael Fassbender és Keira Knightley játssza a főszerepeket. A Dangerous Method címet viselő filmben Fassbender a híres svájci pszichiátert, Carl Gustav Jungot alakítja, aki páciensével, a Keira Knightley által játszott Sabinával folytat forró viszonyt. A filmes pszichodráma Christopher Hampton színdarabja alapján született.

Fassbender egy másik alkotásban is feltűnik ruha nélkül: Steve McQueen filmjében a brit színész egy szexuális vágytól fűtött New York-i férfit alakít.
Kapcsolódó