Operatőri Mesteriskola a Korda Filmstúdióban


Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér tart mesterkurzust augusztus 28. és szeptember 10. között operatőrhallgatók számára a Budapest Cinematography Masterclass (BMC) képzés keretében Etyeken – tájékoztatták az MTI-t a rendezvény szervezői.

A két évtizedes múltra visszatekintő operatőri mesterképzést kétévente rendezik meg Magyarországon. Korábban többek között Kovács László, Billy Williams és John Schwartzman is szerepelt a mesterek között.

A kurzust a MEDIA program regisztrálta, támogatja és felvette a hivatalos posztgraduális képzések közé. A hallgatók diplomát kapnak a tanfolyam végén.

A képzésre előzetesen elküldött anyagokkal pályázókat a Színház – és Filmművészeti Egyetem (SZFE) és a Magyar Operatőrök Társasága felkért szakértői választották ki.

Az idei mesterkurzust az etyeki Korda Filmstúdióban rendezik meg. A résztvevők számára operatőri gyakorlatokat, előadásokat, vitákat és szakmai prezentációkat szerveztek. A hallgatók első ízben a hagyományos filmfelvétel mellett digitális felvételt is készítenek.

A mesteriskolában zajló munkáról húszperces dokumentumfilmet forgatnak a SZFE kameraman osztályának hallgatói. Ez egyúttal referenciaként is szolgál a BMC-t támogató CILECT, a világ filmes és televíziós iskoláinak szövetsége felé.Kapcsolódó