Készülőben Pejó Róbert új filmje, a Mancs


A világhírű miskolci mentőkutya és gazdája, Lehóczki László által ihletett alkotás főszerepére Jean Renót szeretnék megnyerni az alkotók. Legalább két-három ebre lesz szükség a forgatáshoz, közben Nick Nolte, Marilyn Manson és Udo Kier is leszerződött az Új Budapest Filmstúdióhoz.

Az idén kiosztott MMK-s szelektív pályázatokból a Mancs alkotói is részesültek, az összesen 500 millió forintból készülő film széles nemzetközi koprodukcióban valósulhat meg, amelynek nemzetközi forgalmazását a tervek szerint igazi húzónevek is segítik majd. A világhírű miskolci mentőkutya és gazdája, Lehóczki László által ihletett alkotás főszerepére Jean Renót kérték fel az alkotók.

Kántor László, a filmet gyártó Új Budapest Filmstúdió vezetője arról számolt be, hogy az idén a Magyar Mozgókép Közalapítvány szelektív gyártási pályázatán nyert 50 millió forint mellett további 50 milliót kaptak a koprodukciós alkotások között, és sikerült a TV2-től is ugyanekkora összegű támogatást szerezniük. A film teljes költségvetése 500 millió forint, és a jelenlegi állás szerint magyar, német, francia, török, kanadai, spanyol koprodukcióban készülne.

A film forgatókönyvét a 9 1/2 randi forgatókönyvét jegyző, mellesleg a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének elnöke, Köbli Norbert írta. A Dallas Pashamendét jegyző Pejó Róbert rendező szerint a forgatás ideális esetben 2009 tavaszán kezdődik. A fiktív és életrajzi elemek játékfilmes keretek közötti megfelelő arányával igyekeznek az alkotók olyan, a világ minden táján vállalható munkát készíteni, amely a külföldi mozik közönségét is érdekelheti.

A New Yorkban és Németországban alkotó Pejó Róbert televíziós filmjét a német RTL május 22-én mutatja be: a Frank Schätzing Mordshunger című novellájából 2007-ben készült a filmfeldolgozás.

Forrás: film.huKapcsolódó