Az Oscar-jelölt rendező stúdiója is díjat ajánlott fel a Jameson Cinefesten


Az M. Tóth Géza Oscar-jelölt rendező által vezetett KEDD Animációs Stúdió díjat ajánlott fel a Jameson Cinefest legjobb animációs filmjének. A kategória fődíját, a Dargay Attila-díjat a KEDD szponzorálja.

A 2002-ben alapított KEDD Animációs Stúdió elkötelezett abban, hogy magas szakmai és művészi színvonalú animációs alkotásokat hozzon létre, és hogy azokat a nagyközönség számára elérhetővé tegye. Eddigi működése során a KEDD számos, nemzetközi és hazai fesztiváldíjas egyedi animációs filmet (pl. Maestro, Ergo, Mama), sikeres összművészeti produkciót (pl. A csodálatos mandarin, A kékszakállú herceg vára), animációs tévésorozatot (pl. Modern képmesék, Bogyó és Babóca) és más alkalmazott alkotást (tévéreklám, animációs oktatási segédanyag, animált weboldal) készített.

A KEDD támogatja, hogy az animációs műfaj értékes alkotásai minél több, főleg gyerek- és fiatalkorú érdeklődőhöz eljussanak. A stúdió számos folyamatosan működő animációs filmklubot, filmtervfejlesztési workshopot szervez, 2011-ben pedig megalapította és első alkalommal megszervezte az Országos Gyereknapi Rajzfilmünnepet.Kapcsolódó