Fóbiát okozott a Soderbergh-film


Mániákus kézmosó lett saját filmje, a Fertőzés miatt Steven Soderbergh, sőt a közös munka előrehaladtával a mű több sztárja is egyre gyakrabban mosott kezet, egyre több vitamint szedett és nem szívesen ért hozzá kollégáihoz.

Komolyan aggódik Steven Soderbergh, hogy új thrillere, a Fertőzés, mely egy gyorsan terjedő, az egész világon hatalmas tragédiát okozó betegségről szól, valóban betegséget fog terjeszteni – még ha nem is pont azt, amit a vásznon bemutat, hanem a vírusfóbiát.

Feltételezését arra alapozza, hogy feltűnt neki: a forgatáson részt vevő színészek (köztük Gwyneth Paltrow, Jude Law, Matt Damon, Kate Winslet, Marion Cotillard és Laurence Fishburne), akik vegyesen alakítanak orvost vagy áldozatot a rémisztő történetben, a közös munka előrehaladtával egyre gyakrabban mosnak kezet, több vitamint szednek és mindent elkövetnek, hogy ne kelljen hozzáérniük kollégáikhoz. Sőt a direktor saját magán is felfedezte a vírusoktól való abnormális félelem tüneteit.

„Túl sokat beszélgettem szakértőkkel, túl sokszor éltem bele magam a filmbeli helyzetekbe, míg a Fertőzés elkészült. Nem hiszem, hogy ez „kinőhető”: most már mindig mániákus kézmosó maradok, aki utál hozzáérni bármihez, amihez idegen emberek nyúltak előtte. Az utóbbi időben például a kilincsekhez sem nyúlok hozzá, inkább berúgom az ajtót” – nyilatkozta Soderbergh.

A Fertőzést (eredeti címén a Contagiont) október 13-án mutatják be a magyar mozik.

(EST.hu)Kapcsolódó