EFA-közönségszavazás: szavazz és nyerj!


Szeptember 1-jén elindult az EFA, az Európai Filmakadémia által meghirdetett People’s Choice Award, azaz a közönségdíj szavazóoldala, ahol kedvenc európai filmünkre voksolhatunk. A győztest az Európai Filmdíjak-gálán tüntetik ki.

Az EFA minden évben lehetőséget biztosít az európai filmrajongóknak, hogy kiválasszák kedvenc filmjüket. A legnevesebb európai filmsztárok, rendezők, színészek és színésznők részvételével évente megrendezett Európai Filmdíjak-átadó keretében meghirdetett People’s Choice Award pedig azokra irányítja a figyelmet, akiknek a filmek készülnek: a közönségre. A korábbi győztesek közt olyan alkotásokat találunk, mint Pedro Almodóvar Volverje, Roberto Benignitől Az élet szép, továbbá az Amélie csodálatos élete, a Fallal szemben vagy a Gettómilliomos.

Az Európai Filmakadémia az idei közönségszavazást is szeptember 1-jén nyitotta meg. Az Európai Filmdíjak hivatalos honlapján voksolhatunk az elmúlt évben bemutatott kedvenc európai filmünkre, a következő listáról: Animals United (Konferenz der Tiere), Ismeretlen föld, Egy jobb világ, A király beszéde, Apró kis hazugságok, Született feleség, Ismeretlen férfi, Welcome to the South (Benvenuti al Sud).

A szavazók voksuk leadásával esélyt kapnak arra is, hogy nyerjenek egy utat a német fővárosba, és részt vegyenek a 24. Európai Filmdíjak december 3-i berlini átadóján.


Címkék

Kapcsolódó