Decemberben mutatják be a Valami Amerika második részét


Herendi Gábor Valami Amerika című filmjének második részét hat hét alatt forgatják le és várhatóan decemberben mutatják be a magyar mozikban.

Herendi Gábor az MTI-nek elmondta, hogy a felvételeket jövő hétfőn kezdik el Budapesten. A rendező tájékoztatása szerint a film költségvetése 320 millió forint.

A film történetét szeretnék titokban tartani. Csak annyit mondott, hogy egy izgalmas, fordulatos sztoriról van szó, amit nem is lehet igazán elmesélni.

A Valami Amerika folytatásában a jól ismert szereplőgárda (Szervét Tiborhoz, Pindroch Csabához, Szabó Győzőhöz, Hujber Ferenchez, Ónodi Eszterhez és Oroszlán Szonjához) mellé Csuja Imre, Besenczi Árpád, Kovács Lajos, Thuróczy Szabolcs és a Színművészeti Egyetemen 2005-ben végzett Tompos Kátya is csatlakozik. Feltűnik az első részből ismerős Reviczky Gábor és Kapácsy Miklós, sőt Herendi Gábor Lora című filmjének főszereplője, Lucia Brawley is.

A forgatókönyvet Herendi Gábor Divinyi Rékával, a Csak szex és más semmi forgatókönyvének alkotójával és Harmat Gáborral együtt írta. A zenét ezúttal Hrutka Róbert, Pálvölgyi Géza, Szakács László, a Tankcsapda, a DizkoStu, a Beat Dis együttes és Judie Jay, valamint az Akkezdet Phiaiból Süveg Márk jegyzi. Az operatőr Márton Balázs.Kapcsolódó